Rode wijn radicchio-risotto

seasons

29 september 2009

Rode wijn radicchio-risotto Voorgerecht voor 4 personen

  • 1 grote krop radicchio Trevisano (of Chioggia, Trevisano is niet altijd goed verkrijgbaar)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 gram boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 gram champignons, in stukjes
  • 300 gram risottorijst
  • 250 milliliter rode wijn
  • 750 milliliter hete kippenbouillon
  • zout, versgemalen peper
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt

Maak de radicchio schoon en snijd de krop doormidden. Snijd 1 van de stukken in smalle reepjes. Verwarm 2 eetlepels olie en de helft van de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de ui en de champignons toe en bak in
5 minuten zachtjes glazig. Roer er de radicchio en de rijst door. Roer flink door om ervoor te zorgen dat elk rijstkorreltje met een dun laagje olie en boter is bedekt. Voeg de wijn toe en roer tot al het vocht is opgenomen. Voeg dan
al roerend telkens 1 soepopscheplepel vol bouillon toe. Voeg pas nieuwe bouillon toe 
als de vorige portie helemaal door de rijst is opgenomen. Gril intussen de rest van de
radicchio. Snijd de resterende helft in 2 parten. Houd enkele blaadjes apart en besprenkel deze met de rest van de olie, peper en het zout. Bak de radicchio in een grillpan (of gewone koekenpan) al draaiend in ca. 8 minuten zacht. Neem de risotto van het vuur en roer er de rest van de boter en 2 eetlepels Parmezaanse kaas door. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Snijd de gebakken radicchio in reepjes. Verdeel de risotto over 4 borden en garneer met de rauwe en gegrilde radicchio-reepjes en de Parmezaanse kaas.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig