Pittige saffraanbroodjes

seasons

29 september 2009

Pittige saffraanbroodjes Voor ca. 10 broodjes

  • ca. 10 draadjes saffraan
  • 300 milliliter water
  • 500 gram witte bloem
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel honing
  • 1 rood pepertje, in ringetjes gesneden
  • (gemalen rode peper)

Week de saffraandraadjes in het water. Meng de bloem, gist, honing, pepertjes en het zout in een grote kom. Giet het water met de saffraandraadjes er bij en kneed in ca. 5 minuten tot een soepel deeg. Vorm het deeg in een bal en laat het in de kom afgedekt met huishoudfolie in ca. 1 uur rijzen of tot het deeg in volume is verdubbeld. Verdeel het deeg in ca. 10 kleine stukjes en vorm er pepertjes van. Laat de broodjes op een bakplaat nog ca. 30 min op een warme plaats rijzen en bestrooi nog met wat gemalen rode peper. Bak de broodjes in 15-20 minuten gaar. Serveer met olie en dukka.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht