Peperkoek

seasons

29 september 2009

Maak dit deeg ook met 200 gram witte basterdsuiker in plaats van bruine basterdsuiker. Peperkoek Voor ca. 12 boerderijen, 24 dieren en 48 klompen

  • 700 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 1 ½ theelepel bakpoeder, ca. 5 gram
  • 2 theelepels zout
  • 6 theelepels gemberpoeder
  • 6 theelepels kaneelpoeder
  • 2 theelepels kruidnagel
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 225 gram boter
  • 200 gram donkerbruine suiker
  • 2 grote eieren
  • 240 milliliter honing
  • 120 milliliter suikerstroop

Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en 
alle specerijen goed door elkaar. Klop met een elektrische mixer de boter met de suiker romig. Klop eerst 1 ei door het mengsel en pas als dat helemaal is opgenomen het tweede ei. Klop nu ook de honing en de stroop door het mengsel. Zet de mixer op een lage stand en voeg beetje bij beetje de bloem toe. Verdeel het deeg in 3 delen en laat in een plastic zakje ca. 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Rol het deeg uit tot ongeveer 0,5 cm dik op een stuk bakpapier. Leg het deeg op een bakblik en laat het in ca. 15 minuten in de vriezer hard worden. Snijd er de vormen uit en laat weer 15 minuten in de vriezer hard worden. Bak de koekjes 6 minuten in het midden van de oven. Haal ze eruit en tik met het bakblik op het aanrecht om ze plat te maken. Bak ze in 6-8 minuten helemaal gaar. Laat de koekjes helemaal afkoelen.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht