Kruidnagelrosbief 
met linzenpuree

seasons

29 september 2009

Kruidnagelrosbief 
met linzenpuree Hoofdgerecht voor 4-6 personen Ingrediënten voor de rosbief:

  • ca. 25 kruidnagels
  • 1 kilo rosbief
  • 1 fles rode wijn
  • 1 eetlepel versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel jeneverbessen, gekneusd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 50 gram boter
  • 1 potje runderfond
  • 2 eetlepels groene peper (potje)

Ingrediënten puree:

  • 200 gram rode linzen
  • 350 milliliter water
  • 100 milliliter olijfolie
  • 1 knoflookteen, gehakt
  • sap van ½ citroen
  • zeezout, peper

Steek de kruidnagels in een mooi patroon in de rosbief. Meng de rode wijn met de zwarte peper, jeneverbessen en de ui. Leg de rosbief 1 dag of 1 nacht van tevoren in de koelkast in deze marinade en keer regelmatig. Laat het vlees 1 uur van tevoren op kamertemperatuur komen. Doe de marinade met de runderfond in een pan en laat tot een kwart inkoken. Zeef de marinade. Verwarm de oven voor op 170 ˚C. Dep de rosbief voorzichtig droog. Verhit de boter in een pan en braad de rosbief aan alle kanten snel bruin. Leg het vlees in een braadslee en bak het in 35 minuten rosé. Neem het vlees uit de oven, wikkel het in aluminiumfolie en laat het op een warme plaats ca. 10 minuten rusten. Kook intussen de linzen in het water in ca. 10 minuten gaar. Bak de knoflook in de olijfolie ca. 3 minuten zachtjes. Giet de linzen af en doe ze met de rest van de ingrediënten in de kleine kom van de keukenmachine. Schenk het braadvet bij de jus en klop goed door. Snijd het vlees in dunne plakken en serveer met de jus, de linzenpuree en de groenten.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht