Kastanje-porcini soep in parmaham-bakjes

seasons

29 september 2009

Een dikke, geurige wintersoep in een bakje van parmaham. Kastanje-porcini soep in parmaham-bakjes Voor 4 personen Voor de bakjes:

  • 16-20 plakken parmaham (of ontbijtspek)

Voor de soep:

  • 600 milliliter melk
  • 10 gram gedroogde porcini
  • klontje boter
  • ½ ui, gesnipperd
  • 1 venkel, in stukjes
  • 2 blokjes paddenstoelenbouillon
  • 125 gram kastanjes (pot)
  • peper en zout
  • platte peterselie

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Drapeer 
de plakken parmaham over de omgekeerde 
achterkanten van 4 muffinvormpjes. Zorg dat alle plekjes goed bedekt zijn. Bak de bakjes omgekeerd in het midden van de oven in 
ca. 25 minuten bruin en knapperig. Verwarm de melk tot het kookpunt en neem van het vuur. Week de paddenstoelen ca. 10 minuten 
in de melk. Smelt de boter in een koekenpan 
en bak de ui met de venkel op laag vuur in 
6 minuten zacht. Schep dit mengsel bij de melk en voeg de paddenstoelenbouillonblokjes en de kastanjes toe. Laat alles ca. 15 minuten zachtjes koken. Vis 4 mooie plakjes paddenstoel uit de pan en pureer de rest van het mengsel. Breng op smaak met peper en zout. Giet de soep voorzichtig in de bakjes en garneer met een plakje paddenstoel, wat platte peterselie en 
dien meteen op.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht