Gorgonzola-selderij soep in een peertje

seasons

29 september 2009

Een soepje met een pittige bite, opgediend in een elegant peertje.  Gorgonzola-selderij soep in een peertje Voor 4 personen Voor de bakjes

  • 4 rijpe peren

Voor de soep

  • 300 milliliter kippenbouillon
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 stengels bleekselderij, in stukjes 
+ groen om te garneren
  • 50 gram gorgonzola
  • zout
  • versgemalen peper

Snijd van de peren een kapje af en hol ze uit. Snijd als ze niet stabiel staan een dun plakje van de onderkant af. Bewaar wat van het vruchtvlees en snijd het klein. Breng de bouillon in een pan aan de kook. Zet het vuur zacht en voeg de knoflook, ui en de selderij toe. Laat alles ca. 12 minuten zachtjes koken. Pureer alles in een keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de gorgonzola toe en roer het geheel tot de kaas gesmolten is. Voeg de stukjes peer toe en breng de soep op smaak met peper 
en zout. Warm eventueel nog even door. 
Verwarm de peren ongeveer 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand en giet de soep in de peertjes. Garneer met wat selderij-groen en serveer direct.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht