Cassoulet de castelnaudary

seasons

29 september 2009

Cassoulet de castelnaudary Begin met dit recept een dag van tevoren Voor 8 personen Ingrediënten voor de bonen:

  • 750 gram witte bonen
  • 3 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • ½ bol knoflook
  • 100 gram buikspek

Ingrediënten voor het vlees:

  • 150 gram zeezout
  • 4 jeneverbessen, gekneusd
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 2 tenen knoflook, grof gehakt
  • ½ eetlepel peperkorrels, gekneusd
  • 4 eendenbouten
  • 1 kilo schouderkarbonades
  • 8 varkensworstjes

Ingrediënten voor het afwerken:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 800 gram witbrood

Dag 1 Laat de bonen 1 nacht in ruim water weken. Meng voor het vlees het zout met de jeneverbessen, de tijm, het laurierblad, de knoflook en de peperkorrels en wrijf er de eendenbouten en het varkensvlees mee in. Dek af met plasticfolie en laat
1 nacht in de koelkast intrekken. Dag 2 Snijd de halve bol knoflook doormidden. Giet de bonen af en doe ze samen met het buikspek, het laurierblad, de tijm en de knoflook in een pan. Zet alles onder water en breng aan de kook. Laat de bonen met de deksel op de pan ca. 1½ uur zachtjes koken. Haal de kruiden en de knoflook uit de pan. Snijd het spek in reepjes. Spoel het kruidenzout van het vlees en droog het met keukenpapier. Verhit de oven voor op 180 ˚C. Doe de eend en de schouderkarbonades in een ovenschaal en bak ze 1½ uur. Haal het been uit de karbonade en snijd het in grove stukken. Bewaar het vet. Zet de oven op 200 ˚C. Verhit 2 el van het braadvet in een koekenpan en bak de worstjes snel goudbruin. Neem de worst uit de pan en fruit in hetzelfde vet de ui. Voeg de tomaat, de knoflook, de tijm en het laurierblad toe en bak nog ca. 5 min. Doe het mengsel in een grote ovenschaal. Leg er de worstjes op. Giet de bouillon in de schaal, leg er het varkensvlees en de eend in en schep er de bonen op. Verwijder de korsten van het witbrood en maal het brood in de keukenmachine tot kruim. Verdeel het broodkruim over de bovenkant en bak de cassoulet in ca. 1 uur gaar in de oven. Duw in het eerste halfuur af en toe de bonen naar beneden.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht