Tarte tatin met kweepeer, sinaasappelrasp en steranijs

seasons

22 september 2009

Tarte tatin met kweepeer, sinaasappelrasp en steranijs Voor 4 personen

  • 1 kweepeer
  • 3 eetlepels roomboter
  • 3 steranijs, verkruimeld
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 6 eetlepels suiker
  • 2 plakjes bladerdeeg (ontdooid)

Schil de kweepeer en snijd in stukken. Doe deze in een anti-aanbakkoekenpan (die in de oven kan) met de boter, steranijs, sinaasappelrasp en suiker. Karameliseer de parten op heel laag vuur (op een warmhoudplaatje) tot ze gaar en goudbruin zijn. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een dunne lap deeg die over de koekenpan past. Bedek de partjes kweepeer in de koekenpan met de plak bladerdeeg en prik in met een vork. Bestrijk eventueel met wat gesmolten boter en bestrooi lichtjes met wat suiker. Bak de tarte tatin in een voorverwarmde oven van 200 °C in zo’n 10 minuten goudbruin en gaar. Keer de tarte tatin om, verwijder de stukjes steranijs (tip: ze zijn lekker om op te zuigen) en serveer de tarte tatin met losgeklopte mascarpone, double cream of ongezoete slagroom.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht