Rozenwijngelei

seasons

22 september 2009

Rozenwijngelei Nagerecht voor 6-8 personen

  • 4 volle geurige en onbespoten roze rozen (uit de tuin)
  • sap van ½ citroen
  • 10 blaadjes witte gelatine
  • 200 gram suiker
  • 1 fles zoete witte wijn
  • extra nodig: olie om in te vetten

Maak de blaadjes van de rozen los en leg driekwart ervan in een pan. Schenk 200 milliliter water en het citroensap erbij. Breng het water met rozenblaadjes tegen de kook aan en laat het 10-15 minuten heel zachtjes trekken.Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water. Zeef het rozenvocht boven een andere pan en voeg de suiker toe. Los de suiker al roerend op en laat de siroop nog 2-3 minuten zachtjes inkoken. Neem de pan van het vuur, knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerend op in de warme siroop. Roer daarna de wijn erdoor en laat het geheel afkoelen tot het geleiachtig wordt. Vet een puddingvorm of bolronde kom heel dun in met een beetje olie en schenk er een laagje van de wijngelei in. Leg er wat rozenblaadjes op en schenk er weer wat wijngelei over. Leg er weer rozenblaadjes op en schenk er weer wijngelei over. Ga zo door tot de rozenblaadjes en wijngelei op zijn. Laat de gelei in de koelkast in 3-4 uur stevig worden. Maak de rand van de gelei met de vingertoppen een beetje los. Spoel een platte schaal af met koud water en leg de schaal op de kom. Keer ze samen, schud goed en laat de rozenwijngelei op de schaal glijden. Garneer eventueel met kleine roosjes.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht