Rettichpakketjes met gerookte eendenborst en sinaasappelmayonaise

seasons

22 september 2009

Rettichpakketjes met gerookte eendenborst en sinaasappelmayonaise Hapje of voorgerecht voor 4 personen

  • 1 dikke, niet al te lange rettich
  • 250 gram gerookte eendenborst in plakjes
  • 1 sinaasappel
  • 4 eetlepels mayonaise
  • peper en zout
  • 8 satéprikkers of andere mooie prikkertjes

Schil de rettich en schaaf de wortel met een kaasschaaf in de lengterichting in lange, niet al te dunne plakken. Leg de acht breedste repen apart. Snijd de rest in dunne reepjes van 5 centimeter lang. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp van de helft de schil dun af. Dep de reepjes rettich droog met wat keukenpapier. Schil de sinaasappel nu dik en snijd acht mooie partjes tussen de vliesjes uit. Knijp boven een bakje de rest van de sinaasappel tot er ongeveer 1 eetlepel sap uit komt. Meng er de rasp en de mayonaise door. Breng op smaak met zout en peper. Beleg de plakken rettich met de eendenborst en bestrijk met wat sinaasappelmayonaise. Leg aan één kant van de plak een paar reepjes rettich dwars op de plak. Leg er 1 partje sinaasappel in. Rol de plak op en zet vast met een prikker. Serveer met de rest van de sinaasappelmayonaise.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig