Preisalade met lobbige citroen-tijmdressing

seasons

22 september 2009

Preisalade met lobbige citroen-tijmdressing Salade voor 4 personen

  • 1,5 kilo prei/3 preien
  • zout
  • 5 eetlepels olijflolie (extra vergine)
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • versgemalen peper
  • zout
  • blaadjes van 4 takjes tijm

Verwijder het buitenste blad van de prei en snijd 
het onderste stuk met de wortel eraf. Snijd de prei in stukken van circa 5 cm. Gebruik ook het groene deel. Was de prei goed maar houd de stukken 
heel. Kook ze in een laagje water met zout in 8-10 minuten gaar. Laat de prei goed uitlekken en helemaal afkoelen. Maak de saus door de olie, het citroensap, de 
mosterd, peper en zout met een staafmixer tot een lobbige dressing te kloppen. Schep er ¾ van de tijm door. Zet de preistukjes rechtop tegen elkaar aan op een bord en schenk of schep de dressing er zigzag overheen. Maal er nog wat peper over en garneer met de rest van de tijm.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht