Kruisbessentaartje

seasons

22 september 2009

Kruisbessen zijn vruchten die eigenlijk gekookt of gebakken lekkerder zijn. Het harde, vrij zure schilletje kan maar weinigen bekoren. Kruisbessentaartje Voor 4 taartjes

  • 250 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker + extra om te bestrooien
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 180 gram koude boter, in blokjes
  • 80 milliliter ijskoud water
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • 100 gram amandelspijs (Dr. Oetker)
  • 200 gram kruisbessen

Doe de bloem, vanillesuiker en bakpoeder in een keukenmachine en draai tot alles goed is gemengd. Voeg de boter toe en draai tot er een kruimelig mengsel ontstaat. Voeg al draaiend voorzichtig het water toe tot er een zacht soepel deeg ontstaat. Neem het deeg uit de machine en laat het in een plastic zak in de koelkast ongeveer 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 160 ˚C.  Rol het deeg uit tot 3 millimeter dikte. Steek er 4 rondjes van 4 x 16 cm van en bekleed er de bodem van 4 ingevette vormpjes van 4 x 9,5 cm mee. Rol het overgebleven deeg opnieuw uit tot 3 millimeter dikte. Druk er met een vormpje van 3 cm doorsnede ongeveer 60 rondjes uit. Prik de bodems in met een vork. Bekleed ze met bakpapier en vul ze met bakbonen of gedroogde bonen. Bak ze zo in het midden van de oven in ca. 15 min. Verwijder het papier en de bonen. Schik de rondjes langs de kant, bestrijk met het eiwit. Verdeel de marsepein over de bodem van de bakjes en leg er de  kruisbessen netjes over. Bak de taartjes in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven gaar.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht