Knolselderij-bloemkoolstampot

seasons

22 september 2009

Knolselderij-bloemkoolstampot Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 1 knolselderij
  • 100 gram aardappelen
  • 1 bloemkool
  • 100 gram roomkaas
  • 4 grote bladen radiccio
  • 50 gram gorgonzola
  • 75 gram geroosterde pijnboompitten

Schil de knolselderij en de aardappelen en snijd ze 
in blokjes. Kook de knolselderij met de aardappel 
in een laagje water met zout in circa 15 minuten gaar. Verwijder vervolgens de groene bladeren van de bloemkool en zet de groente op met een laagje water met zout. Stoom de bloemkool in circa 
20 minuten gaar. Stamp de knolselderij met de aardappel en de roomkaas tot puree en pureer met een staafmixer de bloemkool. Meng de bloemkool met de knolselderij-aardappelpuree. Verdeel de stamppot over de 4 radiccioblaadjes en strooi er de gorgonzola en de pijnboompitten over.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht