Groene thee-muntsiroop

seasons

22 september 2009

Deze groene thee-muntsiroop is een heerlijke smaakmaker in een fruitsalade met 
verse abrikozen, perziken en aardbeien. Voeg geen extra suiker toe en garneer met verse muntblaadjes. Of gebruik de siroop als basis voor het maken van abrikozensorbet. Groene thee-muntsiroop Voor 1 fles van circa 1 liter 

  • 75 gram verse munt
  • 2 zakjes groene thee
  • 500 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 schone fles (inhoud 1 liter)

Kneus de takjes munt met de handen en doe ze in een pan. Hang ook de theezakjes in de kom en schenk er 500 milliliter kokend water bij. Laat het geheel 10 minuten trekken. Verwijder de theezakjes en de takjes munt. Voeg de suiker en het citroensap aan de muntthee toe en breng het geheel al roerend op matig hoog vuur aan de kook. Blijf roeren tot de suiker is opgelost en laat de siroop nog 10 minuten licht borrelend koken. Laat de siroop afkoelen en schenk die vervolgens door een trechter in de fles. Sluit de fles af en plak er een etiket met de naam en bereidingsdatum op. De siroop is zeker 1-2 maanden houdbaar op een koele plaats of in de koelkast.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig