Gember-vlierbloesempudding

seasons

22 september 2009

Gember-vlierbloesempudding Nagerecht voor 4 personen

  • 6 cm verse gemberwortel, in plakjes
  • sap van 1 limoen
  • 6 blaadjes gelatine
  • 120 milliliter vlierbloesem limonadesiroop
  • 4 granaatappels
  • 4 eetlepels suiker
  • 4 mooie blaadjes basilicum

Breng in een steelpan 600 milliliter water met de plakjes gember en 2 eetlepels limoensap aan de kook en laat dit 15 minuten zachtjes trekken. Week ondertussen 3 blaadjes gelatine 10 minuten in ruim koud water. Verwijder de plakjes gember uit het vocht en roer de limonadesiroop door het warme gembervocht. Neem de pan van het vuur en schenk de helft van het vocht in een kom. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerend op in het warme vocht in de kom. Schenk dit mengsel in 4 glazen (inhoud 200 milliliter). Laat de pudding zo in een halfuur stevig worden. Week de rest van de gelatine 10 minuten in ruim koud water en warm het overgebleven vocht op. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerend op in het warme vocht. Leg op de gemberpudding een takje basilicum en vul de glazen op met de gelei. Laat de pudding nog 2-3 uur in de koelkast stevig worden.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht