Citroen-gembersiroop

seasons

22 september 2009

Deze siroop is de basis voor een heerlijk verkoelende zomerdrank. Schenk een laagje siroop in een longdrinkglas en vul aan met sinaasappelsap of ananassap en koolzuurhoudend mineraalwater. Garneer met kleine basilicumblaadjes. Probeer ook eens voor een heel verfijnde smaak een scheutje citroen-gembersiroop in een pittige roerbakschotel. Citroen-gembersiroop Voor 1 fles van circa 1 liter

  • 250 gram verse gember
  • 1 kilo kristalsuiker
  • 6 citroenen

Schil de stukken gember dun en snijd ze in dunne plakjes. Hak de plakjes in stukjes. Leg de gember in een pan en schenk er 500 milliliter water bij. Breng het geheel aan de kook en verwarm het vocht 15 minuten tegen de kook aan. Pers intussen de citroenen uit en meet 250 mililiter citroensap af. Schenk het gembervocht door een zeef in een andere pan. Voeg de suiker toe en breng het geheel op matig hoog vuur al roerend  aan de kook. Blijf roeren tot alle suiker is opgelost. Schenk dan het citroensap door een zeef bij de gembersiroop. Breng de siroop opnieuw aan de kook en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes koken. Laat de siroop afkoelen en schenk hem door een trechter in de fles. Sluit de fles af en plak er een etiket met de naam en bereidingsdatum erop. De siroop is zeker 1-2 maanden houdbaar op een koele plaats of in de koelkast.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig