Zomerzonlimonade met munt en basilicum

Anne Bonthuis

23 augustus 2016

Munt en basilicum geven een lekker kruidig accent aan zoete drankjes, zoals deze frisse limonade. Voeg er kleurige, eetbare bloemen aan toe voor een extra zomers effect. Zomerzonlimonade met munt en basilicum Voor ± 15 glazen | Bereidingstijd: ± 10 min Ingrediënten

  • 225 g suiker
  • 475 ml water
  • 1 bosje munt
  • 1 bosje basilicum
  • 4 citroenen
  • eetbare bloemen

Bereiding

  1. Breng in een steelpan de suiker met het water al roerend aan de kook.
  2. Blijf roeren en laat zachtjes koken tot de suiker is opgelost.
  3. Hak ¾ van de kruiden grof en roer ze, van het vuur af, door de siroop.
  4. Laat helemaal afkoelen.
  5. Snijd de citroenen in plakjes en doe samen met de rest van de kruiden en de bloemen in een limonadedispenser of een karaf.
  6. Giet er de afgekoelde gezeefde siroop bij en vul naar smaak aan met water of sprankelend bronwater.

Meer frisse recepten met zomerkruiden? Bestel Seasons 7, of lees digitaal. Tekst en receptuur Dosia Brewer | Fotografie Dennis Brandsma | Styling Linda van der Ham | Assistentie Maaike van den Berg | Bereiding Yvonne Yimmink limonade2 Glazen dispenser met kraantje € 29,95 (Nijhof). Houten kist als dienblad € 49 (Old Basics). Glas met voetje € 4,95 (Kitchen Trend Products). Lichtblauw glas € 12,95, blauw wijnglas € 14,50, blauwgroen glas € 7,35, mosgroen wijnglas lage voet € 7,35, blauw glas laag € 12,95, blauw glas hoog € 7,95 (Zwaanzinnig).

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten