Radijsjes met een bietjes-roomkaasdip

Anne Bonthuis

19 maart 2015

  Radijzen zijn vaak de eerste en laatste bewoners van de moestuin. Vroege vogels die snel ontkiemen in de volle grond en dapper volhouden tot de winter. In feestelijke kleuren én veel verschillende smaken: proef ze rauw of geroosterd, of verwerkt tot pittige pickle.   Hapje voor circa 4 personen Gebruik voor dit recept het liefst lekker pittige radijsjes. Dat combineert het beste met de romige, lichtzoete dip met roomkaas. Wat heb ik nodig?

  • 2 bosjes (gemengde) radijs
  • circa 350 gram roomkaas
  • 1 plakje gekookte biet
  • 1 theelepel venkelzaad
  • zout
  • versgemalen peper
  • citroensap

Hoe maak ik het?

  1. Was de radijzen en verwijder de worteltjes. Laat het loof zitten, om makkelijk te kunnen dippen.
  2. Pureer de roomkaas samen met de biet en de helft van het venkelzaad.
  3. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  4. Doe de dip in een kommetje en strooi er de rest van het venkelzaad op.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht