Boerenkoolstamppot met gerookte makreel

seasons

21 november 2014

boerenkool-makreel

Tienduizenden boerenkoolplanten op zeven eilanden: kweker Peter Vroegop is volop aan het oogsten. Met boten vol kool vaart hij naar zijn schuur, van waaruit al die knisperende porties vitamines hun weg vinden naar de winkel. In Seasons 8-2014 vindt u een prachtige reportage over dit oogstingsproces. Peter maakte voor ons zijn boerenkool met makreel. Pure winterkost, met een flinke dosis vitamine C.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten: – 1 kilo kruimige aardappels – zout – 600 gram boerenkool, schoongemaakt en grof gehakt – 1 gerookte makreel – 30 gram boter – scheutje melk – 1 eetlepel grove mosterd + extra om te serveren – Amsterdamse uitjes

Bereiding: • Schil de aardappels, snijd ze doormidden en doe ze in een ruime pan met water en zout. • Schep de boerenkool erbovenop en laat het met de deksel op de pan in 15 minuten bijna gaar worden. • Maak de makreel schoon en verwijder de graten. • Leg de stukken vis op de boerenkool en laat circa 5 minuten meewarmen. • Houd de makreel warm en giet de boerenkool af. • Doe er de boter bij en stamp grof. • Giet er voor smeuige boerenkool nog een scheutje melk bij en breng op smaak met zout en mosterd. • Serveer met de makreel, Amsterdamse uitjes en wat extra mosterd.

Fotografie: Andries de la Lande Cremer Receptuur: Dosia Brewer Styling: Paula Schouten

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht