Suikerblaadjes op kaneel brownies

seasons

23 september 2013

suikerblaadjes kaneelbrownies

suikerblaadjes kaneelbrowniesStoer kastanjeblad, lieve muntblaadjes 
of de tere bladeren 
van de blauweregen: 
al die bladvormen 
zijn een inspiratiebron om in de keuken mee te decoreren. Met een laagje poedersuiker creeërt u een herfstscene op deze heerlijke brownies. Voor 6 grote of 12 kleine brownies Ingrediënten: – 180 gram boter + extra om in te vetten – 180 gram donkere chocolade – 150 gram suiker – 100 gram bruine basterdsuiker – 1  zakje vanillesuiker – ½ theelepel kaneel – 3 grote eieren, losgeklopt – 115 gram bloem – snufje zout – 6 verschillende blaadjes – poedersuiker • Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een vierkante vorm van 20 x 20 cm in met boter. Bekleed de bodem met bakpapier. • Smelt de boter met de chocolade au bain marie of in de magnetron (roer telkens na ca. 1 min. door) en laat ca. 10 min. afkoelen. • Roer de suiker, de basterdsuiker, de vanillesuiker en de kaneel door de chocolade en meng er dan beetje bij beetje de eieren door. • Schep snel de bloem en het zout door het mengsel. Schep het beslag in de vorm en bak in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. • Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Neem uit de vorm en snijd in 6 stukken. • Leg op elke brownie een blaadje. Doe poedersuiker in een zeefje en bestrooi de brownies met suiker. Neem de blaadjes voorzichtig weg. Fotografie Eric van Lokven Styling Jet Krings Tekst en receptuur Dosia Brewer Bereiding Yvonne Jimmink

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht