Gerookte kwarteleitjes uit de keuken van Noma

seasons

26 juli 2013

gerookt kwartelei noma

gerookt kwartelei nomaUit de keuken van het beste restaurant ter wereld: Noma. Dit gerookte kwarteleitje is gewoon te maken in uw eigen keuken. Uw gasten zullen verrast zijn met dit kleine gerechtje. Nodig – 10 kwarteleitjes – 20 gram hooi – 50 gram berken-houtsnippers – 200 milliliter water – 100 milliliter 
rozenbottelazijn Aan de slag • Blancheer de eitjes 1½ minuut. Laat ze schrikken in ijswater. Blancheer nog eens 50 seconden, laat afkoelen en pel ze. 
Zorg ervoor dat ze niet breken; eitjes die zo kort zijn gekookt, zijn kwetsbaar. • Rook de eitjes ongeveer 20 minuten op een geperforeerde gastronormplaat in een rookoven door ze langzaam te verhitten met het hooi en de houtsnippers. • Meng het water en de azijn en laat de eitjes 10 minuten met dit mengsel in een vacuümzak trekken. Houd ze warm tot het moment van opdienen. • Voor het opdienen: snijd het hooi in stukjes en leg dit op de bodem van vier ovale schaaltjes. • Maak een kleine inkeping in de onderkant van de eitjes en leg ze op het hooi. Schroei het hooi met een gasbrander en dek snel af om de rook in het gerecht vast te houden. Tips: in plaats van rozenbottelazijn kunt u ook een milde of iets zoete azijn gebruiken. Houtsnippers om mee te roken zijn verkrijgbaar bij het tuincentrum of bij kookwinkels. In plaats van een gastronormplaat kunt u het rooster van de rookoven gebruiken of van een stukje kippengaas een rooster maken. Als u geen vacuümzak hebt, kunt u de eitjes ook in een goed afgesloten bak in het warme water/azijnmengsel 10 minuten laten marineren. Fotografie Kat de Baerdemaeker

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten