Clafoutis met doperwten

seasons

29 juni 2012

clafoutis erwten scheuten

clafoutis erwten scheutenOf je de peulvruchten uit je eigen moestuin haalt of niet, deze clafoutis met doperwten is een traktatie. Serveren met scheutensalade en smullen maar!  Clafoutis met doperwten en scheutensalade Lunchgerecht voor 6-8 personen -boter om in te vetten -4 eieren -2 deciliter slagroom -100 gram ricotta -100 gram oude kaas, geraspt -50 gram bloem -1 deciliter melk -peper en zout -½ theelepel nootmuskaat -100 gram ham -150 gram gedopte doperwten -150 gram erwtenscheuten (of veldsla) -2 eetlepels olijfolie -1 eetlepel citroensap -½ theelepel mosterd Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een lage stenen bakvorm (24 cm Ø ) in met boter. *Klop in een kom de eieren, slagroom, ricotta en kaas samen los.
  • Klop er beetje bij beetje de bloem door en roer er de melk door. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Snijd de ham in reepjes en verdeel over de bodem van de vorm. Giet het mengsel in de vorm en verdeel er de erwtjes over. Bak de clafoutis in de oven in ca. 40 minuten lichtbruin en gaar.
  • Klop een dressing van de olie, het citroensap, de mosterd, peper en zout.
  • Schep de erwtenscheuten om met de dressing. Snijd de clafoutis in punten en serveer met wat erwtenscheutsalade erbovenop.

Fotografie Rob van der Vet Styling Paula Schouten Foodstyling Coen Beute Receptuur Dosia Brewer

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Lunchgerecht