Pannenkoeken met kwark en bessen

seasons

9 november 2012

pannenkoeken bessen kwark

pannenkoeken bessen kwarkTraditiegetrouw trekken ’s zomers de Finnen eropuit om hun favoriete bessen te plukken en in te maken voor de lange winters. Dankzij het vele licht is de smaak extra zoet en zitten de besjes boordevol vitaminen. In de nieuwe Seasons 8-2012 drie gerechten met Finse wilde bessen, die makkelijker te bereiden zijn dan de Finse naam doet vermoeden. Hyvää ruokahalua! (eet smakelijk) Pannenkoeken met kwark en bessen of zoals ze in Finland zeggen Pannakukka ja marjarahka Nagerecht voor 4 personen Ingrediënten – 200 milliliter melk – 100 gram bloem – 2 eieren – snufje zout – theelepel suiker – 1 eetlepel olie + extra om te bakken – 250 gram volle kwark – 200 gram gemengde bessen + extra om te garneren – 2 theelepels honing of naar smaak Bereidingswijze • Klop de helft van de melk met de eieren en de bloem tot een glad beslag. • Klop er de rest van de melk, het zout, de suiker en olie door. • Verhit wat olie in een pan en bak 6 kleine pannenkoeken van het beslag. Laat ze afkoelen. • Meng de kwark met de bessen en honing. • Doe 1 pannenkoek op een bord en verdeel hier 1/5 van het kwarkmengsel over. Ga zo door met de pannenkoeken. • Garneer met de rest van de bessen. Fotografie Rob van der Vet Styling Jet Krings Bereiding Yvonne Jimmink Receptuur Dosia Brewer

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht