Gløgg: Scandinavische winterwijn

seasons

23 november 2017

In Scandinavië zijn ze dol op gløgg, 
een kruidige, warme wijn die rond kerst overal te koop is. Ook thuis is de drank gemakkelijk zelf te maken. Voor 6 glazen Nodig:

  • 1 fles rode wijn
  • 5 kardemompeulen
  • 5 kruidnagelen
  • een stukje gember van circa 2,5 cm
  • 
2 kaneelstokjes
  • een stuk sinaasappel-schil
  • 225 gram suiker

Werkwijze:

  1. Breng al roerend zachtjes tegen de kook aan en laat dan 20 minuten trekken.
  2. Doe in elk glas wat amandelen, rozijnen en een kaneelstokje om te roeren en serveer de wijn meteen.

Receptuur: Dosia Brewer

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten