Truffelravioli in bouillon

seasons

30 december 2011

Pure truffée de gourmandise !

Pure truffée de gourmandise !In de nieuwste Seasons negen recepten met wintertruffel – gestoofd, gepureerd, met olijfolie, gemengd met honing. Of eenvoudigweg fijn geraspt over de ravioli. Want in zijn pure vorm laat dit kluitje zich misschien nog wel het beste smaken. Truffelravioli in bouillon Hoofdgerecht voor 6 personen * 200 gram ricotta * 1 kleine bos peterselie * 1 blikje fijngehakte truffel (ingelegd, 50 gram) * zout en peper * 1 pak dumplingvelletjes (jiaozi-deeg, verkrijgbaar bij de toko, bijv van Master Lau) * liter gevogeltebouillon (zelfgemaakt of kant en klaar) * 1 lenteui * 1 blik truffeljus (100 gram) * 1 eetlepel truffelolie * fleur de sel (eventueel met truffel) * 1 kleine verse truffel (facultatief) * Meng de ricotta, de fijngehakte peterselie en de truffel. Voeg zout en peper toe. * Als het deeg nog niet rond is, snijd er dan met behulp van de onderkant van een glas rondjes uit. * Leg een theelepel van het truffelmengsel op de helft van een deeglapje. Vouw dubbel zodat er halvemaantjes ontstaan. Bevochtig de randen met wat water en plak ze, met de achterkant van een vork, dicht. * Maak de bouillon, voeg de fijngehakte lenteui en de truffeljus toe. Houd de bouillon warm. * Doe de ravioli in een grote pan met ruim kokend water. Zo gauw ze naar de oppervlakte drijven (na 2 à 3 minuten) zijn ze gaar. Haal ze uit het water, en doe ze bij de bouillon. * Verdeel over voorverwarmde kommen, voeg wat truffelolie, wat fleur de sel en – eventueel – wat fijngeraspte truffel toe.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht