Makreel uit de oven met laurier en citroen

seasons

24 juni 2010

Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten:

  • 4 kleine makrelen
  • grof zout en versgemalen peper
  • 4 takjes rozemarijn
  • 4 blaadjes laurier
  • 4 tenen knoflook, grof gesneden
  • 1 (biologische) citroen + extra partjes om te serveren
  • ½ glas witte wijn
  • extra nodig: rolladetouw

Laat de makrelen schoonmaken. Spoel en droog de vis voorzichtig en bestrooi van binnen en buiten met grof zout en versgemalen peper. Verwarm de oven op 200°C. Vul de buik van de vis met een takje rozemarijn, een blad laurier en de knoflook. Snijd de schil van de citroen rondom af en bedek elke vis met een stukje (boen niet biologische citroenen met wat afwaszeep eerst goed schoon). Knoop de vis met een paar stukjes rolladetouw dicht en leg in een ovenschaal. Giet de witte wijn erlangs en bak de makreeltjes in circa 20 minuten knapperig en gaar. Serveer direct met bijvoorbeeld aardappels die bij de vis in de oven gebakken zijn en wat extra partjes citroen.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht