Vin de noix

seasons

31 mei 2010

Ingrediënten:

  • 20 groene noten met bolster en al (geplukt rond Sint Jan, 24 juni, niet later)
  • 1 liter neutrale eau de vie of marc de bourgogne (wodka of doppelkorn mag ook, als het maar ongeveer 38% alcohol bevat)
  • 4 liter goede volle rode wijn (merlot, shiraz, cabernet)
  • 800 gram rietsuiker (of minder naar smaak)

Was de noten, klief ze met een stevig mes in vieren en stop ze in een afsluitbare fles. Overgiet ze met de sterke alcohol, sluit de fles af en laat het mengsel niet langer dan drie maanden in de zonnige vensterbank macereren (de alcohol trekt geur en smaak uit de noten). Zeef het geheel en doe het vocht in een grote buikfles of container. Los de suiker op in een beetje kokend water, laat het mengsel afkoelen en voeg de afgekoelde siroop toe aan de alcohol. Voeg ook de wijn toe en meng goed. Voeg eventueel extra suiker toe als u de smaak niet zoet genoeg vindt. Doe de vin de noix in flessen en voorzie ze van een mooi etiket. Een leuk culinair cadeautje. Een glaasje bij een dessertkaas doet het ook altijd goed. Wilt u er likeur van maken, neem dan 20 groene walnoten op 1 liter wodka of brandewijn (ongezoet). Voeg een kaneelstokje, 5 kruidnagels, een vanillestokje en een schilletje sinaasappel of citroen toe tijdens de macereerperiode. Kook 800 gram suiker met 3 deciliter water en voeg de siroop toe.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig