Triglie al forno

seasons

1 oktober 2009

Rode mul in ham uit de oven. Hoofdgerecht voor 6-8 personen Ingrediënten:

  • 6-8 rode mullen met kop van ongeveer 200 gram, schoongemaakt
  • sap van 1 citroen
  • 4 tenen knoflook, fijn-gehakt
  • versgemalen zwarte peper
  • 6-8 takjes rozemarijn
  • 4 sneetjes oud witbrood
  • 4 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • 6-8 plakken prosciutto di Parma
  • 2-3 eetlepels Italiaanse olijfolie extra vergine

Rode mul heeft een prachtige kleur en doet het daarom goed op de kersttafel. In dit hoofdgerecht wordt de vis gecombineerd met Parma-ham. Het gerecht kan goed worden voorbereid en het afbakken gaat heel gemakkelijk in de oven. Besprenkel de vissen van binnen en buiten met citroensap. Verdeel de knoflook in de buikholtes en maal er royaal peper boven. Leg in elke buikholte een takje rozemarijn. Laat de vissen zo een kwartier liggen. Verwarm de oven voor op 200° C. Verkruimel de sneetjes brood met korst in de keukenmachine en meng de peterselie erdoor. Doe het mengsel over in een diep bord. Wentel de vissen een voor een door het broodmengsel en wikkel ze in een plak ham. Leg de vissen naast elkaar in een grote ovenschaal en druppel de olijfolie erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de vissen in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Serveer met lange broccolistronkjes.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht