Omgekeerde rabarber-appeltaart

seasons

1 oktober 2009

Omgekeerde rabarber-appeltaart Voor 1 taart

  • 250 gram suiker
  • 250 gram rabarber, in stukjes van 2 cm
  • 1 kleine appel, geschild, klokhuis verwijderd en in kleine stukjes
  • 2 eieren
  • 40 gram poedersuiker
  • 1 theelepel natuurlijk vanille-extract (of 1 zakje vanille suiker)
  • 100 gram boter, gesmolten en afgekoeld
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Vet een ronde taartvorm van 20 cm doorsnee dun in en bekleed de bodem met bakpapier. Doe de suiker samen met 80 milliliter water in een pan en verwarm hem op laag vuur. Beweeg de pan regelmatig heen en weer tot de suiker is opgelost. Draai het vuur hoger en laat de suikerstroop koken tot hij een lichte karamelkleur heeft. In de oven zal de kleur donkerder worden. Giet de suikerstroop in de taartvorm. Voeg de stukjes rabarber en appel toe en duw een beetje aan. Klop met een elektrische mixer eieren, poedersuiker en vanille-extract schuimig in een kleine kom. Spatel de gesmolten boter erdoor. Zeef de bloem boven de kom en roer hem door het eimengsel (dit blijft vrij dun). Lepel het beslag voorzichtig over de vruchten en zorg ervoor dat deze op hun plaats blijven. Bak de taart circa 45 minuten of tot de bovenkant stevig is. Snijd met een mes de taart los van de randen en stort hem voorzichtig op een rooster om af te koelen. Wacht hier niet mee, want dan wordt de karamel hard en blijft hij aan de taartvorm vastplakken. Dien de taart warm op met slagroom bij wijze van dessert of koud als cake bij de thee of koffie.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht